Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 19 maja 2025 05:01
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Dzień Otwarty Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej - liczba miejsc ograniczona

Wydarzenie zadedykowane jest osobom, które rozważają wstąpienie w szeregi Straży Granicznej. Zgłoś się, zobacz jak wygląda codzienna służba funkcjonariusza SG od „kuchni”, poznaj służbę i dołącz do niej!
Dzień Otwarty Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej - liczba miejsc ograniczona
fot. BiOSG

To już druga edycja Dni Otwartych organizowanych przez Bieszczadzki Oddział SG. Wydarzenie odbędzie się 24 maja w godz. od 9:00 do 15:00. Jest zadedykowane osobom w wieku 18-34 lat, które rozważają wstąpienie w szeregi Straży Granicznej.

Uczestnicy wydarzenia będą mieli niepowtarzalną możliwość praktycznego zapoznania się z zadaniami Straży Granicznej oraz m.in. z wyposażeniem wykorzystywanym przez funkcjonariuszy w codziennej służbie. Na przykładzie placówki Straży Granicznej w Medyce zostanie zaprezentowany m.in. sposób dokonywania kontroli ruchu granicznego oraz ochrony granicy państwowej.

Osoby zakwalifikowane do udziału zostaną szczegółowo zapoznane z zasadami naboru do służby. Ilość miejsc jest ograniczona!. Organizator zaplanował ich 40 - decyduje kolejność zgłoszeń.

W zgłoszeniu należy podać: imię i nazwisko, rok urodzenia, nr telefonu, adres e-mail. Osoby zakwalifikowane do udziału otrzymają informację zwrotną wraz ze szczegółowym planem wydarzenia. Bieszczadzki OSG zapewni uczestnikom transport na trasie z komendy OSG w Przemyślu do Medyki i z powrotem. 

Po osiągnięciu wymaganych 40 uczestników, zostanie także utworzona 10-osobowa lista rezerwowa. Osoby te wezmą udział w wydarzeniu w przypadku rezygnacji osób zarejestrowanych na liście głównej.

Rejestracja do udziału będzie realizowana wyłącznie poprzez e-mail: [email protected] 

Więcej informacji znajdziecie na stronie internetowej: kliknij tutaj.

red. | fot. BiOSG


Podziel się
Oceń

Reklama
Reklama
PRZECZYTAJ