Do konkursu stanęło osiem piekarni z regionu, prezentując swoje najciekawsze propozycje: od klasycznych chlebów żytnich, przez pełne ziarna i owoce, aż po odważne połączenia smakowe. W sumie oddano 1439 głosów, co potwierdza, że chleb – symbol gościnności i tradycji – wciąż budzi wiele emocji i zachwytów.
Zwycięzcą tegorocznej edycji został chleb numer 7 – pszenno-żytni z oliwą pomidorowo-imbirową z Piekarni Frydrych – Chlebak, zdobywając aż 29,2% wszystkich głosów. To wypiek, który urzekł jury i publiczność swoją oryginalnością oraz niepowtarzalnym smakiem.

Drugie miejsce zajęła „Słoneczna moc” z Piekarni Kiełtyka (16,5%), a na trzeciej pozycji uplasował się „Żytni na zakwasie” z Piekarni Munia (12,6%).
Organizatorzy podkreślają, że każdy z uczestników zasługuje na wielkie brawa – różnorodność i poziom tegorocznych wypieków były imponujące.
Zobaczcie "Ulubione Chleby Krośnian" w ubiegłych latach: